Нуждае ли се праховото покритие от грунд?

Нуждае ли се праховото покритие от грунд?

with 0 comment

Промишлените производители, строители и потребители се нуждаят от метални изделия, които запазват външния си вид. В зависимост от употребата, някои видове метали корозират и ръждясват, когато са изложени на въздействие на външни фактори. Нанасянето на прахово покритие  /прахово боядисване/ обаче помагат да се предотврати вредното влияние на влага, соли и масла в повърхността.

В процеса на прахово боядисване е изключително важно внимание към всеки детайл,  тъй като и най-малката погрешна преценка може да повлияе на цялостното качество на покритието върху метала. Използването на грунд е един от начините, чрез който професионалистите в праховото боядисване осигуряват дългосрочното представяне на праховото покритие на вашия продукт.

Целта на праймерите - грундовете за прахово боядисване

Грундовете са ефективни при подготовката на метали за външни инсталации и водни среди. Уверете се, че праховото покритие се свързва със стомана, желязо, алуминиеви продукти и други, помага за борба с корозията. Ако металните повърхности ще бъдат изложени на високи нива на влага, корозивна среда или потенциално надраскване, търсете специалисти, които имат опит в използването на грундове, за да осигурят дълготрайна издръжливост.

Ние използваме цинков грунд върху стоманените изделия. Този цинк грунд по природа е подобен на поцинковането. Ако по време на употреба праховото покритие се надраска, цинкът действително ще действа като подсилващ слой и ще предотврати образуването на корозията под праховото покритие. При алуминиевите продукти ние използваме нецинков грунд, който е епоксиден, тъй като всъщност самият цинкът е вреден за алуминия.  

И двата типа грунда предотвратяват проникването на корозия под праховото боядисване и предодвратяват отслабването на връзкатата между металната основа и праховото покритие.  

Ползите от използването на грундове преди прахово покритие

Ние можем да добавите богати на цинк или нецинк грундове към вашата услуга за прахово боядисване . След пясъкоструене на металните повърхности могат да се нанасят грундове със следните цели:

Грундовете и праховите бои забавят скоростта на окисляване.
Праховото боядисване е по-издръжливо при използване на грундове.
Грундовете осигуряват по-добра адхезия между металният детайл и праховото покритие.

Производствени материали и добавяне на грундове за прахово покритие

Наистина ли праховото боядисване се нуждае от грунд? Отговорът на този въпрос в крайна сметка зависи от спецификата на работата. Метали, които са склонни към ръжда, като желязо и стомана, могат да се възползват от допълнителните предпазни мерки, за да се гарантира, че продуктите могат да устоят на лющене и пробиване в дългосрочен план. Ето често срещани метали, които ще препоръчаме бъдат грундирани преди нанасянето на прахово покритие:

Лят и кован алуминий
Чугун и ковано желязо
Неръждаема и въглеродна стомана
Цинкови сплави

Заявете оферта за услуги за прахово боядисване днес

Нашият опитен екип ще ви помогне да вземете правилното решение за вашите нужди за прахово боядисване. Можем да предоставим индивидуални решения за боядисване на вашите продукти, след като научим повече за вашите очаквания за производителност и външен вид на изделията.

Нашият екип има над  20 години опит  в индустрията за прахово боядисване. Ние можем да боядисваме проекти с различни размери с нашите три производствени линии и три партидни кабини. Партнирайте си с екип, който може да ви води през всяка стъпка от процеса на прахово боядисване от началото до края.

Кои сме ние

Нашият 20 годишен опит и хилядите доволни клиенти ни дават право с гордост да заявим, че ние сме пионерите в технологията за пясъкоструене и прахово боядисване в България.

Адрес

гр. София, ул.Банско шосе № 3
тел.
 

Работно време

  • Понеделник - петък: 10:00 до 16:00
  • Събота: Почивен ден
  • Неделя: Почивен ден